HELY

Etterem

Etterem

Új éttermünk hozzávetőlegesen 100 személy befogadására képes és kényelmes lehetőséget biztosit a zarándokok esti rendezvényei számára. Megegyezés szerint félpanziós vagy teljes panziós ellátást biztositunk. étlapunkról jellegzetes helyi és nemzetközi ételekeből fogyaszthat egy kellemes környezetben, amihez házi készitésű borunkat ajánljuk.

Szoba

Szoba

Többnyire két- és háromágyas szobákkal rendelkezünk, de néhány egy- illetve négyágyas szobánk is van. Szobáink kellemes berendezésűek, télen fútöttek, és mindegyik zuhanyzós mosdóval es WC-vel rendelkezik.

SZOLGáLAT

Medjugoréban található panziónk a Szent Jakab kápolna és a Krizevac hegy között található. Szerenténk azt is figyelmükbe ajánlani, hogy panziónk bár a helység központjának közelében található, mégis csendes környezetet biztosit az ide látogató számára.

Kérésre szállitást biztositunk a Split-i, Dubrovniki, Szarajevói és Mostari repülőtérre.

Panziónk parkolóval rendelkezik vendégeink buszai és autói számára.

MEđUGORJE

Međugorje zarándokhely 25 km-re található Mostartól délnyugat irányban. A helység lakosainak száma 4000 körüli. Međugorje kolostora 1892-ben lett fölszentelve, a templomot pedig Szent Jakab tiszeletére ajánlották, aki a zarándokok patrónusa. 1981 Junius 24. óta jelenik meg itt Szűz Mária és hoz üzenetet békéről, hitről, megtérésről, imádságról és böjtről. Ezek a csodálatos megjelenések hatással voltak az egyházra, és az egész környéken nagy feltűnést keltettek. Ezzel mára Međugorje a világ egyik leglátogatottab és legismertebb zarándokhelye lett.

A környék látogatható zarándokhelyei a Látomás-hegy (Podbrdo), a Kereszt-hegy (Krizvak) és természetesen a kolostor kápolnája. Itt tartanak rendszeresen Eukharisztiákat, és egyéb lelki összejöveteleket. Imával egybekötött lelkigyakorlatokat is szerveznek a "Sehern"-nél és a "Cenacolos"-nál. A misék horvát, német, angol, olasz és francia nyelven hangzanak el. A rózsafűzér imádság alkalmából minden vasárnap 16 órától (télen 14 órától) a Látomás-hegyen, pénteken 16 órától (télen 14 órától) pedig a Kereszt-hegyen találnak ünnepi misét az ide látogatók.